nieuwsartikelwebshop1
De verhalen achter onze producten

9 leuke designers en brands uit Portland

Zoals jullie wel weten hebben we een hele eigen CityZapper Pop-Up Store. En we zijn nog geopend tot 8 oktober! Kom dus snel een bezoekje brengen op de Haarlemmerdijk 41. Je kunt er verschillende producten vinden van steden over de hele wereld, waaronder producten uit Portland. We hebben een aantal brands voor je op een rijtje gezet.

Lark Press
Eén van de producten die we in de store hebben zijn super leuke kaarten van Lark Press. Lark Press is dertien jaar geleden begonnen in een kleine garage in Portland met een kleine drukpers. Veel van hun kaarten worden hedendaags nog steeds individueel gedrukt op hun 100+ jaar oude drukpers. Als je de kaarten in je handen hebt zie en voel je direct hoe uniek deze kaarten zijn.

The Goodwell Company
The Goodwell Company gelooft dat er een betere manier is om onszelf te verzorgen, terwijl we ook onze planeet verzorgen. De afgelopen drie jaar hebben ze zich toegewijd aan het ontwerpen en fabriceren van duurzame tandzorgproducten. Ze hebben een kleine familie van producten gecreëerd die gericht zijn op kwaliteit, hergebruik en compostabiliteit in plaats van wegwerpbaarheid. Wat een mooi idee, niet waar?

Jacobsen Salt
Ben Jacobsen stichtte in 2011 Jacobsen Salt Co, het eerste bedrijf dat zout in de Pacific Northwest oogstte. Sindsdien is het veranderd van een lokaal klein bedrijf in een nationaal erkend merk en Amerika’s toonaangevende zoutmaker. De pure smaak van het vlokkerige zeezout, dat door de koude en ongerepte wateren van Netarts Bay aan de oostkust van Oregon wordt geoogst, wordt gebruikt door professionele chef-koks en huiskoks. Ben je al overtuigd om het te kopen?

Schuttenworks
Til je Apple producten naar een hoger level met de producten van Schuttenworks. De oprichter van SchuttenWorks, Rindert Schutten, is in Nederland geboren en is verhuisd naar de Verenigde Staten om zijn carrière in de hightech wereld van computerchips voort te zetten. In 2012 richtte hij Schuttenworks op. Een boetiek en productie-studio voor precisie, handgemaakte houten producten. Schuttenorks is gevestigd in Portland en richt zich op accessoires voor Apple producten. Het bedrijf is uitgegroeid tot een toonaangevend wereldwijd merk voor houten iPhone, iPad en Apple Watch docking stations van hoge kwaliteit.

Tanner Goods
Tanner Goods maakt luxe en kwalitatief hoogstaande portemonnees. Het bijzondere van Tanner Goods is dat ze hun producten met een ‘Under One Roof’ filosofie benaderen, waarbij een groep ontwerpers en ervaren arbeiders samenkomen. Ze combineren een design-minded benadering met hun diepe inzet voor het maken van items voor de hand. Ze streven ernaar om kwaliteitsproducten voor dagelijks gebruik te ontwerpen en de verhalen achter hen te vertellen. Neem een kijkje in de store en ontdek de verhalen zelf!

Queen Bee
Queen Bee creëert unieke tassen en accessoires die schoonheid en functie in het dagelijks leven brengen. Het bedrijf kwam voort uit de levenslange liefde van oprichter Rebecca Pearcy voor het naaien en delen van creaties. Ze werken met materialen die je helpen je persoonlijke stijl uit te drukken. Alles producten zijn gericht op de details en geïnspireerd door de kleuren en vormen van de natuurlijke wereld. Al de goederen zijn ontworpen door een klein team in de Queen Bee studio & winkel in Portland.

Egg Press
Egg Press is een postkaart bedrijf, design studio en letterpress print shop in Portland. Opgericht in 1999, worden ze beschouwd als een van de pioniers van de heropleving van drukpersen. Egg Press staat bekend om de verfijnde kleurenpaletten, handgetekende illustraties, textiel-geïnspireerde patronen en humor. Egg Press ontwerpt en produceert alle wenskaarten in hun eigen winkel.

Smith Tea
Het doel van Smith Tea is om thee te maken die ze graag willen drinken. Dit ze doen met kwekers, exporteurs en theemakelaars waar ze al meer dan twintig jaar mee samen werken. Volgens hen begint elke mengeling met een moment van inspiratie, misschien een lekker verouderd vat merlot, of een schep vanille-ijs. Dat is vervolgens geperfectioneerd met tientallen jaren ervaring en een culinaire benadering van smaken en geur. Het is dus zeker de moeite waard om het te proberen. Geloof me, je kan er geen genoeg van krijgen!

Pendleton Woolen Mills
In tegenstelling tot de meeste fabrikanten van kleding, is Pendleton een verticaal geïntegreerd bedrijf. Dit betekent dat Pendleton de vele stappen van het productieproces voor alle producten zelf uitvoert. Ruwe wol wordt verwerkt in stof en omgevormd tot huis- en modeproducten voor zowel mannen en vrouwen. Waaronder de schitterende Motor Robes die te vinden zijn in de CityZapper Pop-Up Store.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *